JOCUL CONSTIINTEI

 


Vorbind cu mai multi prieteni, am ajuns la concluzia ca poate ar fi util sa ofer informatii/lamuriri suplimentare.

Mai intai, pentru a conveni la un limbaj comun, as preciza CE INTELEG EU prin notiunea de CONSTIINTA. Din punctul meu de vedere, constiinta este un gen de “substanta primordiala”, dar nu cu sens material ci infoenergetic. TOTUL/ORICE ia nastere in/din/in cadrul ei.

Constiinta individuala (denumit si Sinele Superior sau Spirit) este PARTE/FRAGMENT din aceasta substanta. Datele individuale sunt desigur PARTE din aceasta “constiinta universala”, care dau coloratura specifica fiecarei individualitati, asigurandu-i unicitatea.

Cautand in DEX, definitiile sunt de nivel psihologic, departe de ceea ce eu stiu a fi. Mai apropiate sunt incercarile de a o defini din linkul :

http://mindevolutionsociety.ro/10-caracteristici-ale-constiintei/

Consider ca aceasta INTELEGERE va fi necesara pentru a putea ulterior sa urmarim fenomenul impersonal care are loc, dincolo de perceptia umana.

Avand doar componenta info/energetica, constiinta are anumite PROPRIETATI, cum ar fi o mobilitate infinita, un nivel de inteligenta foarte ridicat specific Constiintei Universale din care ESTE PARTE, si deci si imposibilitatea de a se pierde.

Cata vreme noi am experimentat jocul vietii in vibratia foarte joasa a 3D-ului, constiinta avea propria sa vibratie, mult diferita de vibratia eu-lui personal. Ea a oferit insa conditiie necesare pentru a-si continua culegerea de experienta, formand puncte de experienta intre care ea se putea muta. Astfel a aparut iluzia “reincarnarilor Karmice”. Si in aceste conditii SE PARE ca au existat puncte de experienta mult diferite, in care o individualitate a reusit sa isi ridice vibratia eu-lui foarte mult (sau sa si-o mentina), in acest fel acea constiinta individuala ne mai fiind nevoita sa-si schimbe punctul de experienta si astfel aparand ca fiind individualitati cu vieti foarte lungi sau chiar “nemuritoare”, cum ar fi cazul lui Saint Germaine.

In mod firesc, un astfel de punct de experienta acumuleaza foarte multa cunoastere/intelegere, si e caracterizat prin ponderea mare a constiintei in raport cu componenta eu-lui personal.

Constienta, gresit atasata cuvantului constiinta, desemneaza de fapt nivelul la care persoana/punctul de experienta a ajuns SA INTELEGA FAPTIC, si nu doar conceptual, ADEVARUL conform caruia totul/orice ia nastere mai intai in constiinta. ConSTIEnta are infinite nivele, deoarece fiecare individualitate fiind unica, are propriul ritm de asimilare a Legilor Creatiei.

Dincolo de infinitele forme prin care fiecare individualitate a ajuns sa se numere printre cele 667.764.666 prezente, incet dar sigur fiecare are datoria de a se “curata” de partialitati, de tot felul de legende, de credinte false s.m.m.a. si sa constientizeze propria putere de creatie, propria sa valoare, legitatile derivand din adevarul ca suntem intr-o “realitate” nu tocmai materiala, ca totul este energie si vibratie, care vibratie inseamna informatie. Dinamica magnetic/electric se afla la baza a tot ceea ce exista, iar ACEASTA CONSTIENTIZARE este una de prima importanta, regland pe diverse nivele ale jocului, relationarile.

Am folosit si voi mai utiliza sintagma “Noul Pamant” (N.P.), deoarece a devenit destul de uzuala, dar am datoria sa ma fac inteles. Cu atat mai mult cu cat a dat nastere la foarte diferite si multe confuzii. Este vorba IN ADEVAR despre “acelasi loc de joaca/experienta”, diferenta constand doar in nivelul de vibratie si constienta a participantilor la joc. Nu vor veni nu stiu ce extraterestrii sa ne transporte in alt loc, dupa cum nici nu va exista o dedublare a Gaiei sau alte povesti SF.

Intregul fenomen din care SUNTEM PARTE se bazeaza pe mobilitatea constiintei, pe necesitatea de a-si dobandi intregimea, retragandu-se din puncte de experienta pe care EA LE CONSIDERA mai putin apte sa o sustina in jocul aflat acum la cu totul alt nivel.


 

Privind in limita rigorilor matematice ale Creatiei, nu exista nimic “dramatic” in acest proces, fiecare punct de experienta avand posibilitatea, de-a lungul jocului 3D, sa se fi “calificat” pentru a putea sustine Constiinta in urmatorul nivel de joc. Desigur a avut si optiunea de a se indeparta de Legile Creatiei, de a se autohipnotiza de jocuri de putere sau de tot felul de frici.

Partea oarecum incomoda ACUM IN JOC, rezulta din faptul ca individualitatile ramase fara acoperirea constiintei, vor apela la disponibilitatile din ce in ce mai limitate de inteligenta si energie, desigur traind autohipnoza ca totul este asa cum ele cred. Ca atare alcatuiesc inca presupuse jocuri de putere si/sau se tem din ce in ce mai mult de diversele povesti regizate de primii, marind infinit haosul vibrational, infoenergetic.

Constienti insa ca toate jocurile de la acel nivel nu mai sunt sustinute in Creatie, nici energetic si nici de catre constiinta, NOI va fi util sa ne luam atentia de la zgomotul lor. Daca nu o vom face, le vom asigura energia necesara lor pentru a continua jocurile inconstientei, ale intelectului sec si mereu interesat, ale inechitatii si luptei pentru iluzia puterii.



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Bun venit pe NOUL PAMANT !

NIMIC nu este ceea ce pare!

...am fost curios azi...