Imagine de ansamblu


Spuneam in postarea anterioara ca vor urma multe consecinte ale faptului ca NE AFLAM DEJA intr-o “lume a constiintelor”. Aici voi cauta sa schitez o imagine de ansamblu, pe care sunt convins ca multi dintre voi o STITI DEJA DIN VOI INSIVA.

Cata vreme am experimentat in conditiile vibratiei 3D, inteligenta a “alunecat” spre a forma intelectul. Am putea formula ca intelectul este o inteligenta pervertita, capabila sa proceseze date doar secvential/liniar. Din aceasta perspectiva era firesc sa urmareasca UN SCOP, pe principiul ca “nimeni nu se scarpina daca nu-l mananca”. Ca atare SCOPUL era motivatia intelectului si in mod firesc s-a ajuns ca in traire SCOPUL SA GUVERNEZE.

In ADEVAR nu exista si nici macar logic nu ar fi sa existe scopuri atunci cand procesarea “vietii” este omnidirectionala. A trai ACUM SI AICI face ca “perspectivele liniare” sa nu mai fie operationale. Trecand prin punctul zero, constient sau nu, aflati in “cadranul 2”, fiecare ACUM poate fi imaginat ca un “sens giratoriu cu multe iesiri”, din care vei fi “scos” pe directia intentiei tale, nu de vre-o calificata pricepere, nu de ceva tehnologic ci doar DE STAREA TA. Ce componente ar cuprinde STAREA? Evident un cumul armonios al Legilor Creatiei, sintetizat bine de sintagma “bunul simt si dreapta masura”. Adica continand armonia, bucuria de a fi in experienta, pacea, starea de atentie, profundul respect in raport cu TOTUL SI ORICE, cu orice alt “participant la trafic”.

Ca si in trafic, vom fi mai experimentati sau mai putin, dar daca suntem constienti nu vom “risca” in nici un ACUM sa fim scosi din sensul giratoriu PE O DIRECTIE ALEATOARE, pentru ca ACUM-ul urmator este exact UN ALT SENS GIRATORIU, din care DOAR STAREA NOASTRA ne va scoate pe directia intentiei noastre.

Despre INTENTIE, ea nu seamana cu scopul intelectului ci este mai mult un sentiment/senzatie, in acord profund cu ceea ce, ca entitate libera, ne dorim sa experimentam, fara miza insa.

Daca ne dorim o imagine de ansamblu a ceea ce va urma sa experimentam la nivel colectiv, va trebui sa fim siguri deja ca exact LA FEL va arata “viata” pentru toti “participantii la trafic” iar din asta vor rezulta multe/infinite consecinte.

In mod cert, majoritatea pseudovalorilor construite de intelect vor disparea ca fiind profund inutile. Nu se va petrece brusc, inca multi mai cred in liniaritate si in ciclurile cauza/efect situate pe orizontala experientei, doar ca acest “carusel nebun” al sensurilor giratorii secunda de secunda ne va obliga sa vedem mai limpede, destul de alert.


Cand STII DEJA ca doar STAREA TA, in perfect acord cu Legile Creatiei te va ghida moment de moment, starea de PREZENTA va solicita ATENTIA TA CATRE INTERIOR suficient de mult incat sa nu mai ai disponibilitati pentru nimicuri.

Retineti bine, fiecare, ca EXACT LA FEL VA ARATA “viata” pentru absolut toti cei aflati pe Noul Pamant, ca atare nu mai visati ca “un altul” va va pricinui orice CEVA. Ca si in trafic, vom fi la inceput diferit “stapani pe ceea ce facem”, insa IN INTERIORUL NOSTRU se gasesc bine asezate toate instrumentele necesare unei experiente ideale.

De fapt este sentimentul principal care va asigura participarea la trafic,constienta PROFUNDA a faptului ca TOTI/FIECARE are exact aceleasi “instructiuni” ca si voi, pe care nu le-ar incalca pentru nimic, cel mult o eroare de pilotaj de moment, care va fi depasita cu…eleganta armonioasa.

Banuiesc ca fiecare poate intelege cat de multe constructii ale
mintii liniare nu isi vor mai gasi firescul, cum majoritatea “structurilor” nu mai pot rezista. Dimpotriva, vor fi necesare pentru o experienta comuna, nivele de organizare pe principii valide in Creatie, pe care va trebui sa ni le reamintim. Garantia faptului ca nu va mai exista NIMIC MESCHIN in experienta ne ofera de pe acum bucurie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bun venit pe NOUL PAMANT !

NIMIC nu este ceea ce pare!

...am fost curios azi...