Cei ce STIU, nu vorbesc…


Acum MI SE CERE sa aduc in atentie informatia cu rol de programare constienta a celor inconstienti, care chiar CRED ca totul e spre “binele lor”experiental, informatie evident NEALINIATA Legilor Creatiei. Care desigur servesc iluziei meschine.
Una din modalitatile de a deschide “portile” receptivitatii individuale a fost exacerbarea emotionalului. Poate ne e dificil acum sa acceptam ideea ca OM-ul nu a fost FACUT sa aiba emotii, nu din cele care aveau menirea de A-L FACE EFECT! Singura emotie legitima ar fi trebuit sa ramana cea creativa, macar si pentru simplul motiv ca am fost facuti “dupa chipul si asemanarea Creatorului”. Doar ca cei ce STIAU cum sa manareasca constiintele, au considerat ca, in planurile lor pe termen foarte lung, distribuirea OM-ului in rol de EFECT va putea deveni foarte profitabila.
Ca atare s-a profitat cam de ORICE PUTEA servi acestui scop. Si desigur au fost luati in vizor cei cu aptitudini artistice.
Asa au aparut trubadurii, barzii, asa se face ca anumiti “artisti” isi gaseau atat adapostul cat si sustinerea materiala pe langa diferitele “curti”. Tot asa au aparut diversele curente in arta, romantismul jucnd un rol foarte important. Desigur, dupa ce totul a devenit firesc, toate interrelatiile TREBUIAU sa cultive emotiile. Daca nu erai emotional te simteai descalificat, judecat ca lipsit de sensibilitate.
Acum TOTUL a devenit foarte simplu, o palida presupusa amenintare are efect cam ca atunci cand ii arati joarda lui Grivei. Nu mai e cazul sa te obosesti sa il si lovesti! Joarda a devenit cinematografia, televiziunile si cam tot ce se incadreaza in masmedia. Dar si o simpla mimica de nemultumire a oricarui membru de familie, a partenerului, a vecinului, etc. OM-ul a devenit prin inconstienta DOAR EFECT al stimulilor emotionali. Nimeni nu i-a spus vreodata ca ar avea vreun drept sa FIE EL INSUSI. Dimpotiva, un deget amenintator din partea mamei, o grimasa a tatalui si ORICE ALTCEVA trebuia sa aiba menirea de a-l pune pe ganduri, cum ca el NU ESTE IN REGULA.
Asa a aparut ca justificata psihologia. Nu ca OM-ul creat initial CONSTIENT CA fiind DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA ar fi fost normal sa fie REACTIV, plin de “butoane” cum figurativ se mai exprima unii, dar cand ti se tot inoculeaza sentimentul ca TU NU ESTI OK/CONFORM, prin toate mijloacele, dintre care persuasiunea joaca un rol foarte importat, sentimentul joardei care sta sa te tot loveasca este adanc intiparit.
ACUM-ul ne provoaca insa sa iesim din acest joc stupid. Sa ne intrebam noi insine, fiecare pentru el, cam DESPRE ORICE ni s-a spus sau ni s-a parut noua insine ca reprezinta CEVA ANUME. Ne putem intreba spre exemplu dece ni se tot introduc in constiinte DATE INDOIELNICE, daca nu chiar FALSE.Dece acceptam ca o fantoma autointitulata “Consiliul Eurpean” sa ne tot vare sub nas amenintari la adresa sanatatii pe pachetele de tigari, cu impact dublu emotional, adica si text adresat mentalului direct cat si vizual, prin sugestii imagistice. Dece nu ne dam seama ca in jur de 40 de ani apar dereglari hormonale din ignorarea relatiilor barbat/femeie si ca ele dau nastere la ganglioni care sunt doar acumulari de foliculina si in nici un caz sa ne fie indus in constiinte ca atunci exista UN PERICOL si ca mamografia este cvasiobligatorie, anual. Dece ni se pare ca asta e o dovada a grijii sistemului fata de individualitatea care suntem si nu ne intrebam, de fapt ce se urmareste si mai ales cui foloseste?
Traim mereu aproape convinsi ca ALTUL/ALCINEVA/O OFICIALITATE nu mai poate de grija noastra si prin asta NE DELEGAM PUTEREA si propria responsabilitate inafara, ca o turma bine conditionata prin frici. A cam venit timpul SA SCHIMBAM ACESTE ILUZII si sa ne bucuram cu adevarat de cine SUNTEM. Parerea mea!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Bun venit pe NOUL PAMANT !

NIMIC nu este ceea ce pare!

...am fost curios azi...