CREDerea


“CREDinta ta te-a vindecat!” pare sa fi spus Iisus…OK, dar de imbolnavit, nu tot CREDinta ta (stramba) te-a imbolnavit?!?
Revin cu acest subiect, pe care l-am mai abordat in diverse ocazii, deoarece ACUMul ne solicita o procesare de date cat mai limpede posibila. Complexitatea lui este mult mai mare decat ne putem imagina, la o privire relativ superficiala.
Am intalnit foarte multi oameni, de foarte variate nivele, atat de cunoastere cat si ca orientare/pozitionare in ceea ce s-ar chema perceptiile asupra vietii. Cei asa zis mental pozitivisti, cu mare usurinta judeca pe cei CREDinciosi, acuzandu-i de dogmatism religios. Doar ca ei insisi nu sunt capabili de a sesiza ca CREDintele nu lipsesc nici din constiintele care ei sunt. Doar in ceea ce ei cred face o diferenta. Si, culmea, NU in “avantajul” lor experiential ci dimpotriva. Pentru ca o minte pozitivista, cum si eu am avut, chiar CREDE ca lumea si viata au un caracter obiectiv, ca poate fi controlata/masurata/clasificata, etc. In acest gen de abordare nu exista nici un “spatiu”in care vreun fel de “miracol” sa poata aparea. Ca atare cel ce sustine ca el “nu crede in nimic” se inseala amarnic, CREDintele lui sunt mult mai betonate deoarece se sustin una pe alta, sprijinindu-se pe o paradigma de gandire destul de imuabila, bazata pe pretinse stiinte si tehnologii, pe calcule statistice si presupuse clasificari.
Ma amuzam gandind cam cum ar putea arata un colectiv format ad-hoc din cei mai buni reprezentanti ai Cercetarii de varf din cateva domenii de cercetare: sa presupunem din fizica cuantica, din biologie, din medicina, din energetica, antropologie, etc. Banuiesc ca foarte dificil ar putea fi lansat un subiect, aproape oricare, cu pretentia de a fi tratat cat mai profund si sa nu izbucneasca un conflict ireconcliabil. Fiecare din aceste domenii sustin CREDinte destul de opuse celorlalti, insistand desigur ca ei au dreptate. Nu ca nu ar stii unii de cercetarile celorlalti, asa cum si eu si tu mai avem ocazia sa aflam, dar la un numitor comun nu s-ar putea ajunge, indiferent subiectul lansat.
Desigur eu aici nu ma refer la banalul dubitativ de genul “cred ca va ploua”, etc ci caut sa atentionez despre continutul de date care sustin diferitele CREDinte care pot fi in acord sau dezacord cu interesul experiential si cu armonia Creatiei. CREDinta ca “nu esti suficient de bun”, ades inoculata din frageda copilarie in multi, prin exacerbarea competitionalului, face ca orice creatie sa aiba o destul de slaba baza. Cand adevarata ta identitate, corpul constiintei care esti, avea dimensiuni reduse, puteai aduce relativ facil corectii dar daca nu o faci, cand constiinta se expansioneaza la dimensiuni dificil de imaginat, iti vei crea o “lume a ta” care iti va tot confirma acea CREDinta falsa, acum dificil de corectat prin experienta.
La trecerea in vibratia celei de a cincea dimensiuni ar fi fost util ca toti sa ne fi facut “temele”, in special prin inlaturarea din constiinte a tot ce este fals ca informatie.
Spre exemplu ar fi fost util sa intelegem/acceptam ca in limitele jocului din 3D entropia era fireasca, ca infinitul era doar un concept si ca TOTUL parea finit. Dar sa nu chiar CREDEM ca asa a fost alcatuita Creatia.
Mie imi pare absurda stradania atator generatii de Maestrii sa ne impace cu ideea de moarte, de suferinta. Posibil sa nu fi STIUT ei ca aduci in manifestare EXACT CREDINTELE TALE ?
Absurde imi par si pretentiile despre trecutul omenirii, noi tot incercand sa gasim peticeli de explicatii despre diferite vestigii sau artefacte care se tot inmultesc si dovedesc existenta unei civilizatii cu vechimi imposibil de sustinut si/sau a unor tehnologii care azi inca nu ne stau la indemana.Si totusi, TOT NOI AM FOST! Chiar si acele schelete gigantice, tot noua ne-au apartinut.
Tot absurd mi se pare ca inca multi cauta sa mobileze mintea cu diverse programe presupus superioare, in ciuda faptului ca ORICUM tot ce proceseaza ea este iluzie, acum cand TREZIREA fiecarei entitati chiar conteaza. Unde iti duci ATENTIA, care este ENERGIE, acolo esti! Iar acest “acolo”este o “adresa vibrationala”.
A tot fost scos in evidenta presupusul “complex minte-corp”, in ciuda faptului ca nu mintea a proiectat/generat vreodata acest vehicul de constiinta ci de buna seama Sinele. Ca atare ar fi util sa “vedem” aceasta falsa atribuire, care cel mult poate face referire la faptul ca mintea a proiectat DOAR LIMITELE EXPERIENTIALE, bolile si imbatranirea/distrugerea acestui corp, pe care NU EA L-A CREAT!
Nu ca subiectul CREDinte ar putea fi epuizat vreodata, dar util experientei fiecaruia ar fi ca CREDintele sa fie transformate constient in IN CREDEREA in sine insusi, de unde fiecare credinta poate fi epurata daca se dovedeste falsa/stramba! Succes fiecaruia! 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Bun venit pe NOUL PAMANT !

NIMIC nu este ceea ce pare!

...am fost curios azi...